DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Doğalgaz fatura yardımı nasıl olacak?

Isınma yardımları artık sırf kömür olarak değil, doğalgaz faturası takviyesi olarak da yapılacak. Bu yıl birinci sefer verilecek dayanağa ait …

Doğalgaz fatura yardımı nasıl olacak?
REKLAM ALANI
17.01.2022 00:09
0
A+
A-

Isınma yardımları artık sırf kömür olarak değil, doğalgaz faturası takviyesi olarak da yapılacak.

Bu yıl birinci sefer verilecek dayanağa ait detaylar da belirli oldu. Dayanak ödemesi 450 lira ile 1150 lira ortasında değişecek.

Mevzuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, takviyenin vilayetlerin sıcaklık muhtaçlığına nazaran yapılacağını söyledi.

“Erzurum’daki bir kişinin ısınma masrafıyla Ege’deki bir kişinin ısınma muhtaçlığı tıpkı değil” diyen Yanık, “O nedenle arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştı. Bu büsbütün teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna nazaran hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira ortasında bir dayanak sağlanacak” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

GAYE 4 MİLYON HANE

Yanık, amacın 4 milyon haneye senede toplam 3 milyar lira yardım olduğunu söyledi.

E-DEVET’TEN MÜRACAAT

Doğalgaz dayanağından yararlanmak isteyen şahıslar, e-Devlet üzerinden yahut Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaatta bulunabilecek.

ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

Müracaatlar şubat ayının ikinci yarısında başlayacak. Dayanak ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT’den ödemesini alabilecek.

Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık devirler halinde yılda iki sefer (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.